Draagadvies van een draagconsulente

Bij Juno hebben we een grote liefde voor babydragen, daarom is onze vroedvrouw Laurine bijgeschoold als draagconsulente.

vroedvrouw
babydragen

Wat doet een draagconsulente precies?

Een draagconsulent is iemand die een relevante opleiding heeft gevolgd en daardoor voldoende bagage heeft om anderen te helpen met babydragen. Dit op een veilige en ergonomische manier dat ook comfortabel is voor ouder en kind.

De draagconsulente is niet enkel goed op de hoogte van verschillende draagtechnieken en systemen, maar ook over de normale hechting en ontwikkeling van een pasgeborene.

Waarom een draagconsult?

Er zijn veel redenen waarom iemand baat kan hebben van een draagconsult. Wil je een knooptechniek leren met een doek, jou nieuwe draagzak goed leren afstellen, veilig en ergonomisch leren dragen ,geraak je er maar niet uit welk draagsysteem het beste is voor jou of zoek je een nieuwe uitdaging zoals rugdragen? Deze en meer zijn allemaal goede redenen voor een consult met een draagconsulente!

Stuur ons je vraag via mail of geef ons een belletje, er is veel mogelijk tijdens een draagconsult!

Hoe verloopt een consult?

De draagconsulten gaan door bij jullie aan huis. Voor een consult reken ik ongeveer één uur uit, in het eerste deel van het consult overlopen we jou specifieke vragen en noden waarna we in het tweede deel van het consult zullen oefenen met de draagdoek/zak.

De consulente zal enkele zaken meenemen naar het consult:

  • Een spiegel
  • Verschillende draagdoeken en -zakken
  • Oefenpoppen

De eerste consulten zal er geoefend worden met de pop tot als iedereen comfortabel is om de technieken met je kleine spruit uit te testen. Ook is er de mogelijkheid om een systeem uit te proberen en te huren voor een bepaalde periode, altijd handig als je er nog niet helemaal uit bent over wat voor systeem jou het beste aanstaat.

Binnenkort zal je ook op deze website terugvinden welke draagsystemen er te testen zijn en welke je kan huren.

Waarom babydragen?

Babydragen in een doek of zak met je kind en heeft tal van voordelen voor ouder en kind! Het kind ervaart positieve effecten op zijn lichamelijke, intellectuele en emotionele ontwikkeling. Als ouder geeft dit je meer vrijheid en de mogelijkheid om erop uit te trekken!

Waarom babydragen?

Kinderen werden in de baarmoeder constant aangeraakt en gemasseerd. Dit was hun veilige plek. Door je kindje te dragen in een draagdoek of -zak kan je kindje toch nog genieten van je lichaamswarmte ,hoort het je hartslag en wiegt mee op jou tempo. Dat gevoel en geluid werkt heel rustgevend en zorgen ervoor dat je kindje zich veilig en ontspannen voelt!

De veilige positie bij de drager stimuleert sneller leergedrag bij de baby. Ze zitten dan ook op een goede hoogte waardoor de communicatie met de buitenwereld simpeler is voor hun. Denk maar aan spraak- en taalontwikkeling, net als sociale ontwikkeling die hierdoor groeit. Dit heeft ook een positief effect op de ouder, zo heeft de ouder beter de kans om zijn kind te leren kennen en bepaalde signalen sneller op te pikken.

Je baby zal de massa aan prikkels van de buitenwereld beter kunnen verwerken. Wordt het hun even te veel dan kunnen ze hun oogjes sluiten, meewiegen met de bewegingen van de drager en zo lekker in slaap vallen!

Niet alleen emotioneel en intellectueel wordt je baby gestimuleerd maar ook fysiek zijn er een tal van voordelen!

9 maanden in de buik, 9 maanden op de buik. Net zoals in de zwangerschap neemt je kindje nu op een natuurlijke manier deel aan jou activiteiten. In de buik zaten ze namelijk ook niet stil maar werd er door mama beweging gecreëerd waardoor ze de dag niet passief doorbrachten. Deze bewegingen en aanrakingen bevorderen de grove en fijne motoriek, je kindje kan volop voelen, grijpen, aaien en knijpen. De houding van de baby in een draagdoek of -zak stimuleert de ontwikkeling van de spieren en gewrichten van je baby. 

Fysiek kan babydragen ook helpen bij bepaalde problemen, denk zo maar aan (verborgen) reflux of krampjes! Het bevordert de spijsvertering en kan zelfs helpen bij ontlastingsproblemen. Deze houding biedt verlichting voor de baby en jij kan gemakkelijk je kindje troosten!